Monstera deliciosa – caracteristici și îngrijire

Monstera deliciosa – caracteristici și îngrijire
Monstera Deliciosa – Caractersitici și îngrijire

Origine:  Mexic și Columbia.

Înălțime: 1,5-3m.

Temperatură: Această plantă preferă temperaturile cuprinse entire  18-27ºC . Temperature mai mici de  18ºC vor încetini procesul de creștere.

Lumină: Monstera preferă lumina, dar totuși trebuie ferită de soarele direct, astfel riscăm să îi distrugem frunzele.

Udatul: Trebuie sa avem grijă ca între două udări, pământul să se usuce câțiva centimetri de la suprafață.


     Descriere

     Această plantă cu aspect exotic, ne-a marcat copilăria si cred că și vouă; de câte ori nu v-ați imaginat un dinozaur în timpul nopții.

      Dacă vreți să adoptați o astfel de plantă, trebuie să fiți pregătiți să îi cedați mult spațiu. Arată fantastic în camerele mari, fără prea mult mobilier, cu aspect industrial, pe holuri și în birouri. Monstera deliciosa este o plantă recomandată în feng shui.

     O puteți direcționa cu ușurință să crească pe înălțime folosind un stâlpișor din muschi natural. Fiind o planta epifită, în mediul său natural se cațără și absoarbe umiditatea din mediul înconjurător prin radacinile aeriene. Vă recomandăm sa pulverizați rădăcinile și stâlpișorul din mușchi.

      Lumina puternică, iarna, este esenţială – Monstera produce frunze mici şi tulpini fusiforme, dacă nu are destulă lumină. Planta se opreşte complet din creştere într-un loc cu umbră deasă. Monstera se cultivă uşor şi nu are cerinţe deosebite.

      Dăcă sunteți destul de norocoși și reproduceți suficient de bine cadrul lor natural, puteți vedea această plantă înflorind. Floarea este albă și are forma unui con.

    Monstera deliciosa trebuie transplantată într-un ghiveci nou în fiecare an, iar înmulțirea se face cel mai rapid prin butași din tulpină. Aceștia trebuie sa aibă rădăcini aeriene. Prelevarea butașilor și plantarea lor în alte ghivece sunt operații ce se pot face în orice perioadă a anului.

Adăugaţi un comentariu

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *