5 tendinţe de urmat în 2017

5 tendinţe de urmat în 2017

5 tendinţe de urmat în 2017 în alegerea florilor pentru nuntã

În ultimii ani s-au putut observa schimbãri majore când vine vorba de preferinţele aranjamentelor florale. Cuplurile şi-au schimbat preferinţele de la aranjamentele si buchetele stilizate, caracteristice primilor ani 2000, optând acum pentru arajamente mai extravagante, organice în perfecta concordanţã cu spiritului libertin al noii generaţii.

Cum vine primavara, si ne asteapta un nou an plin de evenimente fericite, ne-am documentat si am dentificat cateva tendinţe majore de care vom ţine cont în organizarea nunţilor.

Organic with a twist
Tendinţa mirilor de a alege flori cultivate local, aranjate cât mai natural încât sã induca senzaţia unei gradini, a unui spatiu intim si intoarcerea la naturã se va mentine şi în 2017. Întregul decor va fi un ecou al cuvintelor lui Edward Abbey: “Când vine vorba despre flori, eu nu am nicio preferinţã, atâta timp cât acestea sunt salbatice, libere si spontane.”

Cu toate acestea, aceastã dorinţã de a fi aproape de natura a fost modelatã printr-o nota de rafinament artizanal. Acest lucru a fost tradus prin buchete cascadã legate fie cu sfoarã sau evidenţiata delicat cu o panglica lungã din satin. Mesele vor fi decorate cu numeroase aranjamente din flori de câmp, completate cu multa verdeaţã, cuibãrite în cutii din lemn, vase cu patinã antica sau chiar cu accente metalice. Mãrturiile din plante suculente sau seminte ce urmeaza sa fie semãnate sunt o variantã din ce în ce mai apreciatã de cupluri. Aspectul general creat este unul natural, sãlbatic dar in acelasi timp rafinat.

organicwithatwist

Sursa:Pinterest

Sweet flowers
Sfãtuim miresele sa aleagã pentru buchetul lor, flori care au o anumitã semnificaţie pentru ele, cum ar fi florile preferate din copilarie, flori care se gãseau in gradina bunicii sau plante aromatice, în combinaţii şi culori neaşteptate. Buchetul miresei este oglindirea sufletului ei. Spectaculoasele crizanteme , în culori pastelate, au revenit în centrul atenţiei, dar şi delicatele garoafe, în culori noi şi variate. Hortensiile, trandafirii englezeşti şi bujorii raman în topul preferinţelor.

flori

Sursa:Pinterest

Green, Green, Green
O tendinţa care se asteapta sa ia mare aploare în 2017 este utilizarea de multã verdeaţã, crengi şi viţa-de-vie în construirea aranjamentelor florale. Accente speciale se pot crea cu viţa de iasomie şi floarea-pasiunii. Frunzisul este noul “buzzword” al floristilor in 2017. Atenţie sporitã se va acorda ghirlandelor şi coroniţelor din frunziş, care vor completa în mod natural iluzia grãdinii.

Ca frunze preferate enumerãm ferigile, eucaliptul, crengile de artar, salcie, viţa-de-vie dar şi iasomia sau exotica Passiflora.

green Sursa:Pinterest

Creative colors
În 2017, trebuie sã alegem culori complementare culorii verde, cãci ea este vedeta anului. In functie de sezon, vom alege culori in nuanţe pastelate, primãvara si nuante mai intense pe masura ce anotimpurile se schimbã. De asemenea, tonurile metalice revin în schema culorilor din 2017, aşa cã putem opta pentru vase cu accente metalice.

creativecolors Sursa:Pinterest

It’s a succulent world
Plantele suculente câştigã din ce în ce mai mult teren în amenajarile şi decorurile florale. Fie ca le oferiţi cadou ca marturii invitaţilor sau le folosiţi în buchetul miresei sau aranjamentele florale, plantele suculente vor capta cu siguranta atenţia prin unicitatea pe care o dau aranjamentului în combinaţie cu alte flori.

img-832

Adăugaţi un comentariu

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *