Fiecare are un stil propriu de a decora casa și bradul pentru Crăciun. Pentru noi, The Sisters, Crăciunul este definit de două culori, roșu și auriu. Dar, anul acesta, după excursia în Stockholm, ne-am lăsat inspirate de stilul nordic și am creat o serie de mici decorațiuni din ceramică. Nouă ne plac foarte tare și aduc un plus de hygge, pentru un Crăciun în stil nordic.

                          

Ce este hygge? Probabil ca ati auzit destul de des acest cuvant, cel putin in ultima perioadă.  A fost inventat de danezi, pentru starea de bine pe care ne-o pot aduce diverse activitati sau obiecte din propria casa. Se pare că această stare de spirit, este secretul celui mai fericit popor din lume. Daca vreti sa aflati mai multe despre secretul fericirii daneze, vă recomandăm această ”Mica enciclopedie Hygge” . Pe noi ne-a cucerit și am decis să o includem și in pachetele cadou pentru acest Crăciun.

Stilul scandinav sau nordic este astăzi foarte la modă, rustic, minimalist și confortabil în același timp. Stilul nordic este uimitor pentru decorul de Crăciun, deoarece scandinavii știu bine ce este o iarnă adevărată. Lemn natural, o paletă de culori neutre, coroane de brad și pin, vâsc, crenguțe cu măceșe și felinare rustice compun un decor clasic nordic. 

Crăciunul nu este complet fără bradul împodobit. Eu personal, ador toată operațiunea ‘’ bradul de Crăciun’’, de la alegerea bradului, aducerea lui acasă, până la găsirea locului potrivit în casă, mirosul de brad care se răspândește în toată casa. Decorațiunile scandinave pentru bradul de Crăciun sunt ornamente minimaliste, într-o paleta simplă de culori, precum, alb, crem, gri, argintiu si elemente botanice inserate. Dacă vreți să adăugați puțină culoare, puteți folosi crenguțe de pin, vâsc sau crenguțe cu măceșe, ghinde sau conuri de brad, felii uscate de portocală, anason sau decorațiuni din lână.

Let’s bring the outside inside.